Parohia Slobozia-Urechesti, Biserica cu hramul “ Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”, comuna Urechesti

Din punct de vedere geografic, Biserica cu hramul “ Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” se afla situata la limita administrativa a judetului Bacau cu Vrancea , pe teritoriul satului Slobozia, cu acces direct la Drumul National 11 A .

Comuna Urechesti este atestata istoric inca din anul 1472 gasindu-se intr-o Cronica a Domitorului Ştefan cel Mare si Sfânt « pe malul Trotusului, pe partea dreapta a Adjudului » .

Biserica a fost construita in anul 1975 sub conducerea Preotului Enache Neculai , fiind numita ca filiala a Parohiei Urechesti, judetul Bacau, Protoieria Tg-Ocna.

Incepînd cu anul 1997, din ordinul Sfintei Episcopii a devenit Parohie , fiind incredintata Preotului Paroh Albu Gabriel Ciprian, avand un numar de 170 de familii. Biserica este construita din caramida, cu invelitoare din tabla , iar exteriorul cu tencuiala de praf de marmura , icoanele fiind pictate pe tabla de email . Interiorul Bisericii a fost pictat de catre pictorul Achitenie N. , fiind o pictura murala .

In timpul Preotului Albu Gabriel Ciprian s- a construit cu ajutorul credinciosilor din sat o casa praznicală ( asistenta sociala) , in anul 2006 .

Din anul 2013 paroh este numit Pr. Lungu Cristinel Vasile care, cu ajutorul exclusiv al credincioșilor, continuă lucrările de restaurare prin vopsirea exteriorului și a acoperișului, înlocuirea pridvorului, pictarea pronaosului și finisarea picturii interioare.

În ziua de 22 septembrie 2013 IPS Ioachim Băcăuanul Epsicop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și mulțime multă de credincioși, a săvârșit slujba de resfințire a sfântului locaș.

Preot Paroh Rotaru Cătălin