Activități cultural-catehetice ale școlilor de vară în parohiile Păncești, Căbești I, Căbești II și Gâșteni

Frumusețea activităților din cadrul școlilor de vară a continuat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim și în parohiile Păncești Sascut, Căbești I, Căbești II și Gâșteni din Protopopiatul Sascut.

În parohia Păncești Sascut, au participat la școala de vară un număr de 60 de copii din această comunitate. Părintele Protoiereu Vasile Abageru, prin atenta sa coordonare a activităților desfășurate, a reușit să mențină buna dispoziție și atenția copiilor, prin cateheze, jocuri și concursuri în aer liber, rugăciune și cântece religioase, vizionare de filme și multe altele asemenea.

Totodată, in cadrul școlii de vară, o parte din copii au fost implicați începând cu data de 4 Iulie și în proiectul „Bucuria copilăriei pe litoral” , în acest fel, perioada jocurilor din tinda bisericii a devenit un moment de neuitat.

Parohia Gâșteni a desfășurat multe activități în natură cu cei mai mici din aceste locuri. Părintele Pintilie Iulian a susținut diferite cateheze pe teme de actualitate, implicând copiii la jocuri de comunicare și socializare, ateliere de desen pe hârtie și asfalt precum și un picnic la pădure.

Preoții parohiilor Căbești I și Căbești II au hotărât ca bucuria școlii de vară să fie trăită împreună de către copiii celor două comunități. În toată această perioadă s-au desfășurat activități socio-educative, prezentare de cateheze cu subiecte diverse pentru tinerii de astăzi raportate la învățătura Bisericii, copiii beneficiind și de o excursie la Târgu Ocna și Slănic Moldova unde au vizitat principalele obiective culturale, religioase și turistice.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu