Înaltpreasfințitul Ioachim a sfințit un așezământ social-filantropic în Parohia Sascut-Sat

Sâmbătă, 25 Iunie a.c, Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei Sascut-Sat, Schineni, din cadrul Protopopiatului Sascut.

Înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi, Chiriarhul locului a oficiat Slujba Vecerniei în cinstea Sfinților Români, hramul de vară al bisericii parohiale, iar mai apoi a sfințit Așezământul Social-Filantropic „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Români”.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Chiriarhul locului i-a binecuvântat și le-a vorbit despre cât de important este ca o comunitate ortodoxă să dea dovadă de implicare și să fie dinamică în realizarea acestor tip de obiective.

La final, părintele Alexandru Grigoraș, parohul acestei comunități a mulțumit tuturor ctitorilor, ostenitorilor și binefăcătorilor acestei de Dumnezeu păzite parohii care au făcut posibilă îndeplinirea acestui important obiectiv.

Totodată, Înaltpreasfințitul Ioachim a acordat Părintelui Vasile Abageru, protopop de Sascut pentru implicare de care a dat dovadă, distincția „Crucea Țării de Jos”, Primarului Comunei Sascut, dl. Răuță Ioan, Ordinul Melchisedec Clasa I pentru Mireni, iar părintele Alexandru Grigoraș a primit hirotesia în iconom stavrofor.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu