Proiectul Școală de vară, „Vacanță în tinda Bisericii”, ediția a IV-a, a debutat în Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 13 Iunie, a debutat proiectul de tip școală de vară cu parohiile Fundoaia și Slobozia Bacău II.

Acest proiect, desfășurat sub atenta coordonare a PC Pr. Vasile Abageru, protoiereul Protopopiatului Sascut, se va derula în toate parohiile protopopiatului, pe tot parcursul verii, îmbinând tematica anului omagial al rugăciunii cu activități recreative și jocuri ale copilăriei. Perioada vacanței de vară reprezintă un adevărat prilej de bucurie pentru cei mici, mai ales pentru faptul că participă la acestei activități din tinda Bisericii, activități care, prin deosebita implicare a preoților transmit un profund caracter duhovnicesc și contribuie enorm de mult la șlefuirea personalitățiii fiecărui participant.

Interesul pentru acest tip de activități (ateliere educative și recreative, cateheze, competiții sportive și altele) este unul foarte mare deoarece preoții, voluntarii, cadrele didactice și toți cei care s-au implicat în fiecare ediție, au stârnit interesul copiilor și i-au determinat sa participe cu mai multă implicare și în acest an.În acest sens, frumoasa perioadă a debutat cu Parohia Fundoaia, care în fiecare an prin implicarea părintelui Iftene Mihăiță, desfășoară activități deosebite și bine organizate.

Începând cu data de 13 Iunie, un număr de 12 copii din această comunitate s-au deplasat cu trenul către malul mării, unde au avut parte de o experiență de neuitat, cum de altfel este în fiecare an.

În stațiunea Costinești, acestă tabără de vară a fost organizată împreună cu alte trei parohii, două din județul Vrancea și una din județul Prahova. Participanții au ascultat cateheze pe diferite teme, plimbări cu vaporașul, rugăciuni, concursuri pe echipe pe plajă și altele asemenea. Deosebit de important este faptul că aceste momente au fost posibile cu ajutorul a două familii apropiate bisericii, familia Preda Radu și Elena și familia Aloman Andreea și Cristi cărora, părintele și copiii le mulțumesc și le urează să aibă parte numai de pace, bucurie și binecuvântare de la Dumnezeu.

A doua parohie care a deschis festivalul taberelor de vară este Parohia Slobozia Bacău II, care prin implicarea părintelui Grama Marian a strâns la sânul bisericii copiii din comunitate, aceștia participând la Sfânta Liturghie, pelerinaje la Mănăstirile din Moldova, au socializat prin intermediul diferitelor activități educative și la final s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Hristos.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu