Ședință administrativă în Protoieria Sascut pentru alegerea membrilor clerici și mireni din Adunarea Eparhială

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, astăzi, în ziua prăznuirii Sfântului Efrem cel Nou, a avut loc în biserica Parohiei Păncești, ședința administrativă în cadrul căreia au fost aleși pentru un nou mandat, membrii clerici și mireni în Adunarea Eparhială.

Delegat al Centrului Eparhial Roman în această zi a fost PC Pr. Adrian Ciobanu, Consilier Eparhial din cadrul Sectorului Economic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În deschiderea ședinței, părintele Consilier Eparhial a transmis celor prezenți binecuvântarea Chiriarhului și a dat citire deciziei prin care se dizolvă Adunarea Eparhială din ultimii patru ani. De asemenea, în momentele imediat următoare a fost ales un secretar pentru ședință, în persoana părintelui Adi-Cătălin Popa și doi preoți de încredere: Pr. Andronic Sebastian și Pr. Iftene Mihăiță.

Din rândul mirenilor, secretar a fost ales Dl. Mihu Daniel iar persoane de încredere Dl. Viceprimar al Comunei Sascut, Apostol Ionel și Dl. Cerbu Ștefan-Daniil.

Momentul central al acestei întâlniri a fost alegerea ca delegat al Protoieriei Sascut în Adunarea Eparhială pe Pr. Muche Domide Marian de la Parohia Poiana, un preot cu o bogată activitate pastoral-misionară, bine pregătit și de asemenea, un bun gospodar. Totodată, din rândul mirenilor, ca reprezentanți au fost aleși Dl. Rotaru Constantin și Dl. Prof. Silviu-Ionel Pravăț, consilier județean împreună cu Dl. Primar Răuță Ioan, în calitate de membru de onoare.

La final, Părintele Protoiereu Vasile Abageru a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru binecuvântări, părintelui consilier pentru prezentă dar și tuturor celor care astăzi au luat parte la acest moment, deosebit de important pentru fiecare parohie.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu