Taina Sfântului Maslu și rugăciuni pentru pace în Parohiile Protoieriei Sascut

Având Arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Ioachim, la jumătatea Postului Sfintelor Pătimiri, preoții din Cercul Pastoral nr. 6 „Pr. Enache Herescu” al Protoieriei Sascut s-au adunat în rugăciune, săvârșind Taina Sfântului Maslu și rostind rugăciuni pentru pace în lume.

În acest sens, în Parohia Dănceni, comunitate unde Păstorește Părintele Pădurescu Liviu, credincioșii au participat la slujba Tainei Vindecării săvârșită de către un sobor de preoți sub protia Părintelui Protoiereu Vasile Abageru.

La finalul slujbei, protoiereul locului a transmis binecuvântarea Chiriarhului celor prezenți și de asemenea, le-a făcut cunoscută cartea de rugăciuni recent apărută la Editura Filocalia.

Totodată, în Parohia Podu-Turcului 1, miercuri, 16 Martie, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din împrejurimi, alături de Părintele Paroh Dumbravă Daniel.

Toți cei prezenți s-au rugat Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru sănătate trupească și sufletească și au înălțat rugăciuni pentru încetarea războiului din Ucraina.

Aceste întâlniri în rugăciune sunt de o importanță foarte mare, mai ales în perioadă dificilă pe care o traversează lumea și de aceea, vor continua până în ultima săptămână din acest urcuș al nostru către marele Praznic al Învierii Domnului Hristos.

Pr. Ionuț-Alexandru Apostu