Film tematic Pro Viață pentru tinerii din Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă și inițiativa părintelui protopop Vasile Abageru, s-au continuat în Protoieria Sascut activitățile legate de Luna pentru Viață, activități ce se vor desfășura pe întregul lunii martie, prima lună a primăverii care are în centrul său marele Praznic al Bunei Vestiri.

Astfel, elevii de la Liceul Tehnologic „J.M.Elias” din Sascut, însoțiți de Pr. Prof. Cristinel Bernacic împreună cu alți profesori ai liceului, s-au deplasat la sediul Protoieriei Sascut, unde în sala de conferințe „Episcop Teodosie Atanasiu” au participat la vizionarea unui film emoționant cu tematică despre adopția care salvează vieți, un film care a salvat deja vieți, având subtitrarea în limba română a Asociației ProVita București.

La această activitate au participat un număr de aproximativ 50 de elevi, fiind întâmpinați de Pc. Pr. Adi-Cătălin Popa, secretar al Protoieriei Sascut și Pc. Pr. Ionuț-Liviu Apetrei, reprezentant al departamentului ProVita în cadrul Protopopiatului, împreună vizionând filmul artistic „Bella”, urmat de un cuvânt de învățătură în care s-a menționat importanța vieții omului pe pământ, Luna pentru Viață și care sunt păcatele care atentează asupra vieții.

Spre sfârșitul evenimentului, părintele Liviu a mulțumit pentru implicarea activă a elevilor și a profesorilor în susținerea acestui mesaj „Pentru Viață” și a îndemnat la realizarea pe viitor a altor activități în acest parteneriat dintre Protopopiatul Sascut și Liceul din comună.

La plecare, prin grija domnului Ștefan Daniil Cerbu, referend în cadrul Protoieriei, tinerii au primit drept mulțumire pentru implicarea lor activă în cele desfășurate, dulciuri și suc.

Pr. Ionuț-Liviu Apetrei