Activități ale concursului național catehetic desfășurat în parohia Fundoaia

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a sfinților isihaști, au fost desfășurate diverse activități catehetice în Parohia Fundoaia din Protoieria Sascut.

Astfel, la îndemnul părintelui protoiereu Vasile Abageru și prin deosebita implicare a părintelui paroh Iftene Mihăiță, în data de 15 Februarie, au avut loc primele activități și cateheze, la care au fost implicați aproximativ 20 de copiii de la Școala Vasile Pârvan din localitatea Huruiești.

În așezământul social-cultural al bisericii din satul Ocheni, cei mici, alături de profesorul lor de Religie, Pr. Păunoiu Constantin au participat la cateheza intitulată “Rugăciunea în viața copiilor”, au fredonat cântece bisericești și au confecționat mărțișoare și felicitări pentru perioada imediat următoare, înțelegând rostul rugăciunii ” Tot lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”

La final, toți copiii au fost încântați de activitățile desfășurate și au promis că se vor implica activ în acest concurs, punând rugăciunea pe primul plan în viața lor.
Următoare cateheză din acest program, va fi înțelegerea celor 7 cereri a rugăciunii domnești Tatăl nostru.

Pr. Adi-Cătălin Popa