Campanie de donare de sânge desfășurată în Parohia Stănișești din Protoieria Sascut

Astăzi, 27 Mai 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, enoriașii Parohiei Stănișești au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor aflați în diferite neputințe trupești, în cadrul Campaniei “Donează sânge, salvează o viață”.

Încă din zorii zilei, credincioșii împreună cu părintele paroh Codrin Gheorghiță și prin purtarea de grijă a protoiereului locului s-au deplasat către Centrul de Transfuzie Sanguină Bacău, unde fiecare a adus jertfa sa în această acțiune de solidaritate umană și iubire creștină.

Motivația alegerii acestei perioade, luna mai, o reprezintă atât sacrificiul creștinilor constantinopolitani de la 29 mai 1453, cât și cinstirea întemeietorului imperiului creștin, Sfântul Împărat Constantin. Faptul că România una dintre țările moștenitoare ale tezaurului spiritual și cultural al acelui grandios imperiu, ,, Bizanț după Bizanț”, parohia Stănișești a hotărât să marcheze această zi prin donarea de sânge, promovând astfel aceste fapte ale milei trupești și în rândul celorlalte parohii.

Apostu Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut