Sfinții „Împărați Constantin și Elena” cinstiți în Parohia Conțești din Protoieria Sascut.

Sărbătoarea hramului Sf. Împărați a constituit moment de bucurie duhovnicească în satul Conțești, din comuna Sascut, la Sfânta Liturghie și celelalte rânduieli, participând preoții din parohiile învecinate, sub protia Părintelui Protopop Vasile Abageru, precum și membri ai autorităților locale. Părintele Paroh Dragomir Nicușor s-a ocupat în detaliu pentru organizarea evenimentului, desfășurând diferite activități timp de trei zile după cum urmează:

– Vineri, 21 Mai s-a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu slujba Parastasului pentru cei adormiți, dar și cu rugăciunea de mulțumire pentru cei care poartă numele Sfinților Împărați.

– Sâmbătă, 22 Mai, părintele paroh a susținut credincioșilor Cateheza „Viața și activitatea Sfinților Împărați Constantin și Elena”, iar începând cu ora 16:30 s-a oficiat Slujba Privegherii.

– Duminică, 23 Mai s-a săvârșit Sfânta Liturghie cu participarea preoților din împrejurimi și a Protoiereului locului, iar la finalul slujbei copiii prezenți au primit diferite daruri.

În cuvântul său de la final, Părintele Protopop a transmis enoriașilor parohiei binecuvântarea Chiriarhului și a subliniat lucrarea lui Dumnezeu făcută prin Sf. Împărați Constantin și Elena pentru luminarea și apărarea dreptei credințe. Tot cu această ocazie a explicat și pericopa evanghelică duminicală, arătând legătura dintre păcat și boală. S-a subliniat relația duhovnic – fiu duhovnicesc: „Vedem că Mântuitorul Hristos amintește despre această legătură dintre păcat și boală celui vindecat într-un mod foarte discret, ca duhovnic și doctor de suflete deoarece dorește să salveze, să ridice pe cel păcătos fără să îl umilească. El nu îl ceartă pe cel bolnav, ci îl sfătuiește după ce L-a vindecat: ” Iată, te-ai făcut sănătos, de acum să nu mai păcătuiești pentru ca să nu îți fie ție mai rău. ”

Apostu Ionuț Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut