Sfințirea Centrului Catehetic și de tineret “Buna Vestire” din Parohia Dieneț

Având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 21 aprilie 2021, în Parohia Dieneț din Protoieria Sascut a fost sfințit Centrul de cateheză și tineret “Buna Vestire”.

În prima parte a zilei, preoții Cercului Pastoral numărul 3 „Vasile Heisu”, sub coordonarea Părintelui Protopop Vasile Abageru, s-au unit în rugăciune săvârșind Acatistul Bunei Vestiri, slujba Agheasmei Mici și Taina Sfântului Maslu, astfel cerând Milostivului Dumnezeu sănătate sufletească și trupească, dar și putere pentru a putea duce la bun sfârșit calea Postului Sfintelor Pătimiri.

Delegatul Centrului eparhial a fost Părintele Daniel-Ionel Marari, inspector al Biroului de Catehizare și activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului care a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Chiriarhului și a susținut o cateheză despre Rugăciunea Inimii, prin care a reliefat importanța rugăciunii pentru vitalitatea vieții duhovnicești, subliniind faptul că nici o rugăciune care este făcută din inimă curată și cu adâncă smerenie, nu este trecută cu vederea de către Dumnezeu.

De asemenea, părintele inspector a precizat și importanța rugăciunii “Chemării numelui lui Iisus” sau așa cum mai este ea denumită, “Rugăciunea inimii”, pe care Părinții Bisericii o recomandă pentru ca toate gândurile noastre să dispară, iar noi în orice moment să fim cu mintea îndreptată către Dumnezeu. Clericii și credincioșii au rostit pentru câteva minute împreună rugăciunea lui Iisus.

La această activitate a fost prezent și domnul Grădinaru Vișinel, primarul comunei Păncești, care se implică activ și constant în viața Bisericii, fiind alături de părintele paroh Matei Teodor, susținându-l în activitățile edilitare și catehetice desfășurate în parohie.

Apostu Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut