Premierea copiilor din localitatea Sascut la finalul activităților „Pro viață”

Astăzi, 8 Aprilie 2021, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în Parohia „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Sascut-Târg, prin coordonarea părintelui protopop Vasile Abageru, s-au încheiat activitățile „Pro Viață”.

Astfel, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu împreună cu preoții din parohiile învecinate, cei prezenți, credincioși, părinți și copii, s-au rugat împreună și au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darul și minunea vieții, pentru vindecarea sufletului și sănătatea trupului.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop, după ce a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea și aprecierea Ierarhului, a subliniat modul în care un creștin adevărat trebuie să se pregătească în această perioadă de post și cum să îmbine într-un mod cât mai armonios postul cu faptele cele bune și cu rugăciunea, cu milostenia și cu umilința sufletului său. Adresându-se copiilor prezenți, părintele protoiereu le-a prezentat o scurtă cateheză despre rădăcinile și importanța postului creștin, care așă cum arată Sfinții Părinți ai Bisericii, îl ridică pe orice creștin la origine vieții, la lumina Raiului, căci prin hrana postului, în special legumele, care se hrănesc cu lumină, ne putem îmbrăca în lumina faptelor bune.

Această întălnire s-a încheiat cu premierea copiilor și a cadrelor didactice din localitate care au participat la activitățile „Lunii pentru viață”.

În acest sens, ONG-ul „Izvorul Tămăduirii” al Parohiei Sascut-Târg, coordonat de părintele paroh Graur Săviță, alături de Asociația „Episcop Teodosie Atanasiu” a Protoieriei Sascut, au dăruit fiecărui copil diplome, pachete cu dulciuri și cărți de rugăciuni.

Luna Martie, Luna pentru viață a fost caracterizată în Protopopiatul Sascut de numeroase activități care și-au propus celebrarea vieții și a copiilor, dar și a mamelor creștine. Parohia Sascut-Târg, s-a implicat în toate activitățile din comună astfel: în data de 26 Martie ONG-ul „Izvorul Tămăduirii” și Asociația „Episcop Teodosie Atanasiu” în parteneriat cu Pro-Vita Iași, au desfășurat o activitate de înformare cu elevii Liceului „Jacques M. Elias” din Sascut, activitate care a ținut loc „Marșului pentru viață”, care nu s-a mai desfășurat din pricina momentelor dificile ale pandemiei pe care le traversăm.

De asemenea, în parteneriat cu Școala Generală Sascut, s-a desfășurat Proiectul educațional „Sărbătoarea vieții”, proiect în care toți copiii au realizat desene, au recitat poezii și au redactat scrisori către mame.

În final, părintele protoiereu l-a felicitat pe părintele paroh Graur Săviță pentru dragostea și bogata sa activitate alături de tinerii și copii parohiei, arătând cât este de necesar ca toți copiii să aibă o relație cât mai apropiată cu Dumnezeu, dar și importanța exemplului pe care îl dă fiecare părinte copilului său: „Dumnezeu îi cheamă pe copii ca să Îl cunoască și să Îl îmbrățișeze, deoarece nimic nu este mai curat decât inima de copil care Îl caută pe Dumnezeu și care se roagă alături de părinții lui pentru cele ale vieții.”

Asist. social A. A.