Proiectul „Fă parte chiar de ești departe” în Cercul pastoral „Pr. Enache Herescu” Podu Turcului

Având înalta binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în biserica parohială „Sf. Ilie”, a Parohiei Podu Turcului I,  Protopopiatul Sascut, joi – 4 martie 2021, a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar nr. 6 “Preot Enache Herescu”.

Credincioșii acestei localități au așteptat cu emoție sosirea preoților invitați precum și a părintelui protopop care a transmis, înainte de toate, arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, chiriarhul locului. 

Sub protia P.C. Protoiereu Vasile Abageru, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat atât enoriasi din parohie, cât și din alte zone apropiate. În cuvântul său, părintele protoiereu a adus binecuvântarea Înaltului Ierarh, după care a explicat întregii audiențe, sensurile duhovnicești ale perioadei liturgice în care ne aflăm.

Vorbind despre frumoasa perioadă a Triodului, părintele a pus în lumină exemplul de smerenie din pilda vameșului și a fariseului,  cel de pocăință și iertare a fiului risipitor și a scos în evidentă criteriile Înfricoșatei Judecăți, ce trebuie urmate de fiecare creștin.

În acest sens, subliniind importanța faptelor milei trupești și în contextul Anului omagial al pastorației românilor de pretutindeni, părintele protoiereu a prezentat preoților prezenți, proiectul social-filantropic „Fă parte chiar de ești departe” implementat în parohiile protopopiatului, cu sprjinul și supervizarea domnului Apostu Alexandru, asistentul social din cadrul Protoieriei Sascut.

Bucuria duhovnicească din această zi, a fost întregită de omagierea, într-un mod cu totul deosebit, a doamnei Munteanu Maria, care a împlinit, pe 3 martie, venerabila vârstă de 100 de ani. Doamna Maria este un exemplu de trăire sinceră şi smerită a credinţei, care şi-a împletit viaţa cu slujbele Bisericii, de la care nu a lipsit niciodată.

Cu acest prilej, părintele protoiereu, alături de PC Pr. Dumbravă Daniel a oferit în dar,  icoana Sf. Cuv. Parascheva, din Catedrala de la Roman, cartea „Prinos de recunoștință femeii creștine”a ÎPS Părinte Ioachim, un buchet de flori și o diplomă de recunoștință.

În încheierea, acestor activități, gazda evenimentului – părintele Dumbravă Daniel, a adus un cuvânt de gratitudine preoților prezenți și părintelui protopop, mulțumind în numele tuturor credincioșilor pentru mesajul de binecuvântare arhierească a Ierarhului Arhiepiescopiei Romanului și Bacăului.

Apostu Al.- asist. social