Participanții la proiectul eparhial „Școala de iarnă”, au fost premiați în Protoieria Sascut

Participanții din parohiile Protopopiatului Sascut, la proiectul eparhial cultural catehetic Școala de iarnă: „Între Crăciun și Bobotează”, organizat în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, au fost premiați, la nivel de Protopopiat.

În Protoieria Sascut, în perioada 20-29 ianuarie 2021, s-a derulat etapa finală a proiectului eparhial cultural catehetic Școala de iarnă, intitulat ” Între Crăciun și Bobotează”. În cadrul acestui proiect s-au înscris 15 parohii.

Delegat al Ierarhului, de la Centrul Eparhial, la festivitatea de premiere a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural.

Astfel, în ziua de 29 Ianuarie 2021, în sala de ședințe ” Episcop Teodosie Atanasiu” a Protoieriei Sascut a avut loc evaluarea proiectelor depuse de parohiile participante, apoi membrii comisiei au stabilit pe baza punctajului cumulat, conform criteriilor metodologiei de concurs, echipele premiate din următoarele parohii, după cum urmează :

Locul I a fost obținut de Parohia Fulgeriș, comuna Pîncești, coordonator preot Radu Marian Gabriel, profesor de religie;

Locul al II-lea a fost obținut de Parohia Bălcuța, Parohia Pâncești, coordonator preot Ionuț Miron și Parohia Răcăciuni, comuna Sascut, coordonator preot Sebastian Andronic;

Locul al III-lea a fost obținut de Parohia Cucova, comuna Valea Seacă, coordonator preot Marin Racoviță.

La final, părintele inspector a prezentat noul proiect Patriarhal, în cadrul Concursului Național Catehetic din acest an intitulat „Biserica- familia romȃnilor de pretutindeni”, ce va fi implementat în următoarea perioadă în parohii.

„Premiile participanților au constat în pachete ce au conținut rechizite oferite din partea Asociației „Teodosie Atanasiu” Sascut, precum și pachete cu cărți de rugăciune,

iconițe, dulciuri și un mic sprijin financiar oferite din partea Protoieriei Sascut”, ne-a relatat părintele protoiereu Vasile Abageru.

Pr Gabriel Albu