Proiectul „Fă parte chiar de ești departe” în Protoieria Sascut

În contextul anului 2021, an omagial dedicat pastorației românilor din afara României, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Protoieria Sascut s-a implementat proiectul social-filantropic "FĂ PARTE CHIAR DE EȘTI DEPARTE".

Prin acest program, parohiile sascutene: Păncești, Bălcuța, Conțești și Sascut-Sat, la îndemnul și sub îndrumarea PC. Pr. Vasile Abageru, protoiereu al locului, cu sprijinul și implicarea unor familii stabilite în diaspora, au oferit Căminului de bunici din satul Conțești, produse alimentare de bază, fructe, produse de igienă personală, aleze și scutece pentru bătrâni.

Acest cămin, adăpostește și îngrijește 38 de bătrâni și persoane fără aparținători, proveniți din localitățile Comunei Sascut și nu numai.

Proiectul, care se va desfășura și în alte parohii ale Protopopiatului Sascut, constă în identificarea și contactarea membrilor familiilor din parohie stabiliți în diaspora, care au dragostea și posibilitatea să ajute și să susțină sub diferite forme, bătrânii singuri, familiile nevoiașe și cu mulți copii, care face parte tot din aceeași parohie.

Nădăjduim că prin această activitate, prin care sunt sensibilizați, creștini români din străinătate, să putem aduce împreună, o fărâmă de lumină și bucurie în viața celor bătrâni și singuri, a celor sărmani, precum și a celor afectați de pandemie, ne-a declarat părintele protoiereu. Pr Popa Adi Cătălin