Get Adobe Flash player

PAROHIA BLAGA, Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”,comuna Dealul Morii, sat Cauia

Vechea biserica a cimitirului din sat Cauia a ars in anul 1980. La initiativa pr. STOICA LAURENTIU si cu ajutorul enoriasilor s-a sfintit locul noii biserici in 1990. Dupa plecarea pr Stoica lucrarile bisericii au fost continuate sub grija pr. Tomozei Ghe. In anul 2000 este numit ca pr. paroh Lacatusu Vasile carea dus la finalizare lucrarile incepute.La data de 7 octombrie 2007 s-a sfintit noua biserica de catre PREA SFINTITUL EPISCOP IOACHIM BACAUANUL. In curtea bisericii se afla un turn clopotnita si cimitirul satului Cauia PAROHIA BLAGA are in posesie cu titlu de proprietate 5 h de teren, din care 3h arabil si 2h curti. Parohia nu are Casa Parohiala .


PAROH PR. LACATUSU VASILE

Biserica cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”, comuna Dealul Morii, Sat Cauia

Biserica este filiala a Parohiei Blaga cu un numar de 150 de familii ortodoxe. Biserica se afla in centrul satului. Este construita din lemn de stejar cu pereti din barne , captusiti exterior cu scandura de brad si este acoperita cu tabla galvanizata. Actualmente peretii exteriori prezinta un ridicat grad de deteriorare. Este construita in anul 1926 din initiativa calugarului GAVRIL ANTONESCU cu sprijinul enoriasilor. In curtea bisericii se afla un turn clopotnita.Preoti slujitori:
1.GAVRILA ANTONESCU
2.MARDARE GHEORGHE
3.STEFAN FRUNZA
4.V. GRIGORAS
5.TARALUNGA GHEORGHE
6.STOICA LAURENTIU
7.TOMOZEI GHEORGHE.
PAROH PR. LACATUSU VASILE

 Biserica „Sfântul Nicolae”,comuna Dealul Morii, Sat Blaga


Satul BLAGA este asezat pe valea paraului cu acelasi nume , avand un numar de 60 familii ortodoxe.Biserica satului este construita pe un platou intins la mijlocul dealului in partea de vest a satului , la initiativa calugarului Luchian Strat intre anii 1850-1861.Constructia din lemn a bisericii a fost supusa de nenumarate ori reparatiilor.In anul 1964 afost acoperita cu tabla, pentru ca apoi exteriorul sa fie tencuit.Actualmente biserica necesita reparatii majore datorita faptului ca peretii sunt fisurati si inclinati.Catapeteasma sculptata in lemn de tei este in stare de uzura . In curtea bisericii se afla cimitirul, iar la intrare clopotnita reconstruita in anul 2002 sub indrumarea pr. Paroh Vasile Lacatusu.
Preoti slujitori ai acestui lacas au fost:
1.IOAN ZAHARIA
2.VASILE SPIRIDON
3.GAVRIL ANTONESCU
4.STEFAN FRUNZA
5.TARALUNGA GHEORGHE
6.MARDARE GHEORGHE
7.STOICA LAURENTIU
8.TOMOZEI GHEORGHE
PAROH PR. LACATUSU VASILE
 


Asistență socială
Documente Utile