Get Adobe Flash player

Asistență socială

Începând cu data de 1 Septembrie 2017, cu binecuvântarea I.P.S. Ioachim  și sub îndrumarea Pr. Protopop Negoiță Ioan, s-a activat în cadrul Protoieriei Sascut, Biroul de Asistenta Socială.

Acesta are menirea de a promova asistența socială prin îmbunătățirea condițiilor de viața a persoanelor defavorizate. Acțiunile  întreprinse în cadrul acestui serviciu, au în vedere: identificarea, evaluarea și centralizarea problemelor sociale la nivel de Protopopiat.

În acest sens, se vor efectua anchete sociale și stabili planuri de acțiune, se vor desfășura programe cu caracter social-filantropic, se vor lua măsuri și organiza campanii de colectare fonduri și produse, precum și alte acțiuni necesare îmbunătățirii condițiilor de viață a persoanelor aflate în dificultate (copii aflați în situații de risc de abandon, copii proveniți din familii cu venituri precare, persoane adulte cu dizabilități, persoane vârstnice, bolnavi, romi, persoane fără loc de munca, familii monoparentale, familii vulnerabile social, deținuți, sinistrați, etc).

 

ASISTENT SOCIAL:

PR. ALBU GABRIEL CIPRIAN

Activități 2017

Cu prilejul începerii anului bisericesc, în cadrul Protopopiatului Sascut, cu sprijinul direct al preoților și credincioșilor din parohiile protopopiatului s-a inițiat o colectă de alimente neperisabile (făină, zahăr, ulei, orez, paste făinoase).
Beneficiarii acestor ajutoare au fost copiii din Centrul de zi al Fundației „Episcop Melchisedec”, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cărora li s-au predat alimente în valoare de 7300 lei; și batranii din Asociația „Sf. Voievod Stefan cel Mare” – Harja, care au primit alimente în valoare de 2200 lei.
Mulțumim P.C. părinți și credincioșilor.

Sfințirea Bisericii Schitului " Sfântul Alexie - omul lui Dumnezeu", din comuna Parava, Județul Bacău

In data de 23 Septembrie 2017, a avut loc sfințirea Bisericii Schitului ” Sfântul Alexie – omul lui Dumnezeu”, din comuna Parava, județul Bacau.
Prin Serviciul de Asistență Socială al Protoieriei, bucuria duhovnicească a acestui eveniment a fost împărtășită și copiilor de la Școala gimnazială cu clasele I-IV, din satul Beresti, comuna Sascut; care au primit 70 de pachete cu alimente, dăruite de Pr. Protos Alexie Lazăr -Stareț al Schitului.

Ajutor financiar din partea Protoieriei Sascut

În luna Noiembrie 2017, familia Stoica și Voidoc-Jaluba din cadrul parohiei Gheorghe-Doja, sat Cleja – județul Bacău, a primit din partea Protoieriei Sascut, un ajutor financiar, constând în materiale de construcție necesare pentru instalarea conductei de apă potabilă în gospodărie, în valoare de 400 de lei.
De asemenea, pentru unul dintre membrii familiei, elev la liceu  din Bacău, a fost plătit abonamentul școlar de transport pe ruta Cleja-Bacău, în valoare de 170 lei.

Colectă pentru un copil în suferință

Aflându-ne în Postul Crăciunului, atunci când milostenia, faptele bune și iubirea față de aproapele nostru își au menirea spre înfăptuirea Mântuirii sufletului, în Protopopiatul Sascut, la inițiativa Pr. Protopop Negoită Ioan, fiecare Cerc Pastoral a inițiat o colectă de bani de la credincioșii din parohiile ce au participat la slujba Sfântului Maslu, pentru un copil bolnav de cancer – Antonovici Gabriel Roberto, din satul Scurta, comuna Orbeni – Bacau;

Programul Social Eparhial „Fii dar din Darul lui Dumnezeu!”

Mulțumim tuturor acelora care cred în Dumnezeu, și au sprijinit aceste Programe Social-Filantropice, unde au avut ocazia să înfăptuiască binele – ca expresie a iubirii evanghelice, și au încercat să aducă acestor copii şi familii nevoiașe, un strop de credință, fericire și speranță, cu acest prilej de bucurie și eveniment istoric, al Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

Asistență socială
Documente Utile