PAROHIA MALDARASTI, Biserica Sf. Arh. Mihail şi Gavriil, comuna Dealul Morii, satul Negulesti

Satul Neguleşti este situat în partea de S-E a judeţului Bacău şi se întinde pe o lungime de 2 km. pornind din valea pârâului Berheci în diagonală pe marginea uni pârâu numit Neguleşti, către N-V spre com. Huruieşti, şi numără arproximativ 120 de familii fiind toţi români de religie ortodoxă, având ca ocupaţie principală agricultura.
Biserica se alfă asezată in partea de nord-vest a satului, este construita pe locul vechii biserici construita in anul 1809 prin grija boierului iancu Plitos proprietar al momsiei Largășeni
În 1851 biserica este recladită iar catapeteasma este din lemn sculptat cuprimzind cuprinzând 63 de icoane fixe fiind adusâ de la Iasi și donată de Ecaterina Plitos
Actuala biserica a fost construită din temelie de carămidă în jurul vechii biserici între anii 1974-1984, în urma îndrumărilor părintelui Arhm. Nicodim Sachelarie pe cînd era în viaţă, a enoriaşilor parohiei Maldăreşti şi mai ales a credincioşilor satelor Neguleşti şi dumbrava cu cheltuiala lor si a altor credincioşi, sub păstorirea pr. Paroh Stan Laurenţtiu care a adus la bun sfîrşit aceste lucrări.
Întreaga lucrare s a făcut cu binecuvîntarea P. S. Episcop Eftimie Bîrlădeanu, pictura interioară şi exterioară a fost executată ,,afresco’’ între anii 1983-1984 de către pictorul Ipate Sorin.
O alta lucrare importanta care a schimbat fața bisericii s-a inteprins in anii 1999-2004 sub indrumarea preotului paroh Bighiu Gica, si prin sprijinul enoriașilor din cele doua sate cit si din alte sate
S-a refăcut catapeteasma, s-a realizat pictura în stil bizantin la exteriorul bisericii si numeroase alte amenajari interioare si exterioare lucrari apreciate cu prilejul sfințirii din 26 octombrie 2004, la care a participat P.S. Ioachim Băcăuanul Vicar al al Eperhiei Romanului, numeroși preoți, precum și numeroși credincioși din sat și din alte sate.
În prezent biserica din satul Negulesti cât si cea din satul Măldaresti este păstorită de către preotul paroh Cojocaru Marian Cristinel, având ca dată de numire pentru această parohie, 01.03.2008.
Preoți care au slujit in parohia Maldaresti pe parcusul a celor aprope 200 ani de existență
1. Ioan Economu , preot la Maldaresti și Negulesti in primii ani ai sec.XIX-lea nume de care se leagă ,probabil înființarea ambelor biserici
2. Ioan Economul preot
3. Preot B. Lungeanul.
4. Preot V. Ioane a functionat pe la 1880.
5. Preot Cleopa venit de la Mănăstirea Sihastru- Buciumeni.
6. Preot Teodor Lungeanul , învățător în perioada1922si 1926 și primar al comunei Negulești
7. Preot Ștefan Frunză intre anii 1934-1964, venit de la Prisecani.
8. Preot Onica Vasile intre anii 19654-1975 , venit de la adjud.
9. Preot Laurențiuu Stan.
10. Preot Emilian Panait în prezent arhimandrit la Mănăstirea Ciolpani- Buhuși.
11. Preot Ungureanu Ioan
12. Preot Stafiuc Tiberiu
13. Preot Adam Dunitru Ionel la biserica din Măldaresti intre anii 1999-2001
14. Preot Drug Gabriel la biserica din Măldaresti intre anii 2001-2007
15. Preot Cojocaru Marian Cristinel din 2008 si in prezent
De menționat că preoții si dascălii care au funcțioanat până în anul 1999 au prestat serviciul divin la ambele bisericii, Măldărești și Negulești, acestea fiind constituite intr-o singură parohie. Dupa anul 1999 pâna în anul 2008, cele doua biserici au primit rangul de parohii disticte .
În prezent ambele biserici din Maldarești si Negulești fac parte dintr-o singură parohie cu titulatura de ,,Parohia Măldaresti”, unificare ce a avut loc in anul 2008 din dorința credincioșilor ambelor sate de a reveni la vechea titulatură .
Preot Paroh Cojocaru Marian Cristinel